Posted in in the house, Små projekt, Upcykling

Återuppstått

Här äntligen en ny uppdatering. Jag har bytt arbete och  mycket av mina tankar har upptagits av avsked och nystart. Jag har skapat men varken fotat mina alster eller lagt upp något på bloggen, det får väl komma lite avrapporteringar i efterhand.

Här i alla fall två nya projekt. Halsduken blev klar nu i veckan, den är virkat av några nystan garn som jag hittade på Röda Korset. Garnet är en blandning av viskos och bomull. Virkningen görs på diagonalen, vilket ger en spännande struktur, tycker jag. Men då jag hade en begränsad mängd garn och misstänkte att halsduken kunde bli lite för kort behövde jag en förlängning. Jag stickade en massa löv i olika färger och olika storlekar och satte dem längst ner istället för fransar. Det blev lite roligt, särskilt med tanke på att själva garnet har naturnära färger. Halsduken är värdig en skogsalv.

Ståpulpeten (om det nu är så det heter) är en improvisation. Jag har länge velat bygga en och tänkte använda ett hyllsystem för stommen. Fast det var ett annat hyllsystem. När jag stod i garaget och tittade vad jag hade kom jag på att pröva med dessa String-liknande hyllor som har funnits i mina föräldrars hushåll sedan jag var liten. Hyllan längst upp är en rest av ett gammalt, fult databord som vi slaktade. Ännu är inte vinkeln på skivan helt bestämd och höjden prövar jag mig också fram med. När jag har prövat färdigt bygger jag en till, i trä, av hyllan som jag tänkte använda från början. Så får en stå på mitt tjänsterum och den andra här hemma. Men användbar är den redan, det är vid den jag står och skriver nu.

Ha det gott därute

Advertisement

Author:

Vad jag vill bli när jag blir stor: allkonstnär och vis! Jag jobbar på det. Annars är jag präst i Svenska kyrkan, gift, trebarnsmamma och enligt sonen en ”behållare” eftersom jag spar de mest udda grejer för att återbruka. Blicken som ser möjligheterna i skräp och det bortvalda kan tidvis vara plågsam att äga: det finns inte tid för alla idéer. En del blir förverkligade och de ska få komma med i denna blogg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s