Posted in Byxor, Små projekt

Svartvitt

Här kommer två nya alster. Byxmönstret heter Moji och är väldigt sympatiskt. Ingen gylf, dragsko och resårmidja, stora fickor och lagom vida. Det här är de första sådana jag sytt, och det visade sig att tyget var elastiskt. Nästa par blir nog i vävt tyg, så som mönstret egentligen är avsett till. Men det blir definitivt fler sådana.

Vantarna är smygmaskvirkade. Historien bakom är en borttappat vante som låg kvarglömt i Harsagården. Där såg jag den och undrade hur den var gjort. Och efter en del googlande hittade jag vad jag sökte. Mönstret härstammade från en bok som inte längre går att köpa: Kerstin Jönsson, Smygmaskvirkning. Genom fjärrlån lånade jag ett exemplar på biblioteket. Sen använde jag min hemsnickrade (täljda) virkkrok och efter en hel del turer så lyckades jag knåpa ihop dessa vantar. Jag ska nog göra fler när nästa vinter närmar sig. Under tiden ska jag sandpappra lite på min krok och kanske göra en till i metall (av en gammal sked) och jaga boken på nätauktioner. Förr eller senare kanske jag lyckas få tag på den.

Imorgon tänker jag sy ett par byxor till, lite somrigare.

Advertisement

Author:

Vad jag vill bli när jag blir stor: allkonstnär och vis! Jag jobbar på det. Annars är jag präst i Svenska kyrkan, gift, trebarnsmamma och enligt sonen en ”behållare” eftersom jag spar de mest udda grejer för att återbruka. Blicken som ser möjligheterna i skräp och det bortvalda kan tidvis vara plågsam att äga: det finns inte tid för alla idéer. En del blir förverkligade och de ska få komma med i denna blogg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s