Posted in Uncategorized

Vårrulle?

Detta är alltså till hjälp när man, som jag, springer runt med sina stickprojekt. Jag har upptäckt att det är knepigt att lägga en strumpstickning löst i väskan. Stickorna har en tendens att åka ut, garnet trasslar in sig och det hela skapar en del frustration. Då sydde jag mig en rulle med fickor. Man viker in flärparna över spetsarna på strumpstickorna och stoppar in eventuella garnnystan i fickorna. Sedan rullar man ihop det hela och fäster knappen under bandet.

Det här exemplaret är sytt till min mamma (min pappa bär nämligen typ bara hemstickade strumpor, så hon håller på hela tiden). Sen kanske hon inte bär runt på stickningen som jag, men också i stickkorgen kan detta vara praktiskt.

Utsidan består av ett nästan färdigbroderat kuddfodral som jag fick med i någon påse av någon. Har länge funderat på vad jag ska göra av det. Broderiet på överdelen är allt annat än jämt. Det ska vara sashikoinspirerat och anpassat till broderiet på huvudstycket. Men visst är det fascinerande hur ett mycket bristfälligt mönster ändå kan se hyfsat ut bara ögat kan hitta den bakomliggande idén? Då rättar ögonen liksom till ojämnheten. Ett fascinerande förmåga vi människor har, och jag tror att där någonstans ligger hemligheten bakom skönheten i det handgjorda. Sinnet liksom utmanas av ojämnheten, det kittlar i hjärnan om man så vill.

Material:

  • Kuddfodral
  • grovt bomullstyg
  • tunt bomullstyg
  • hemgjord snedremsa (den randiga av en avlagt herrskjorta)
  • Knapp ur gömmorna
  • Brodergarn från loppis

Mönster:

Hemsnickrat, anpassat till strumpstickor.

Advertisements

Author:

Vad jag vill bli när jag blir stor: allkonstnär och vis! Jag jobbar på det. Annars är jag präst i Svenska kyrkan, gift, trebarnsmamma och enligt sonen en ”behållare” eftersom jag spar de mest udda grejer för att återbruka. Blicken som ser möjligheterna i skräp och det bortvalda kan tidvis vara plågsam att äga: det finns inte tid för alla idéer. En del blir förverkligade och de ska få komma med i denna blogg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s